Filtracija vode

Kvalitetna čista voda je vse pomembnejša. Ker so problemi s pripravo vode zelo različni, se filtriranja vode pri vsaki stranki lotimo individualno.

Voda za gospodinjsko ali gospodarsko rabo, mora biti pred končnimi porabniki ustrezno očiščena. Naloga filtrov z a vodo je zaščita pitne vode.
S postopkom filtracije torej očistimo vodo in iz nje odstranimo različne nečistoče, škodljive snovi in težke kovine. Prav tako se odstranijo neželeni tujki in snovi.

V manjših gospodinjskih sistemih, se v večini primerov uporabljajo kartušni filtri, ki ščitijo vodovodno inštalacijo in priključene elemente oz. naprave pred mehanskimi delci.

Naloga filtrov za vodo je zaščita pitne vode.
S postopkom filtracije torej očistimo vodo in iz nje odstranimo različne nečistoče, škodljive snovi in težke kovine. Prav tako se odstranijo neželeni tujki in snovi.

S kartušnimi filtri tako podaljšamo življenjsko dobo napeljavam v vašem domu.
Poleg tega lahko s kombinacijo filtrov odstranjujemo tudi mikroorganizme, vodni kamen in izboljšamo okus vode oziroma odstranimo klor. Ko se pojavijo zahteve za pitno vodo se lahko po kartušni filtraciji namesti tudi kompakten sistem za UV dezinfekcijo.

V naši spletni trgovini www.bistravoda.si, smo za vas pripravili bogato ponudbo različnih modelov filtrov za vse potrebe.
Glede na težavo, smo za vas pripravili ustrezne rešitve:

 • TRDI DELCI
  Trde delce ter motnost vode lahko povzročajo močni padavinski nalivi, ko se voda premeša in se sedimenti dvignejo iz površine tal. Motnost najbolj učinkovito rešujemo s pomočjo mehanske filtracije. Mehanske filtre običajno vgrajujemo na vhodu vode v objekt.
 • MULJ IN OBARVANOST VODE
  Ko je v vodi veliko trdnih delcev, lahko govorimo o motnosti vode. Zaradi neredne uporabe vode, večjih vodovodnih del, nalivov ter neurij se v vodovodnih sistemih nakopičijo mulj in nečistoče, kar posledično vpliva na obarvanost vode.
 • KLOR
  Težave s prevelikimi količinami klora v vodi se največkrat pojavljajo pri manjših vodovodnih sistemih, kjer se klor ne dozira proporcionalno. Težave s klorom v vodi najenostavneje rešimo z vgradnjo čistilnika za pitno vodo v kuhinji ali pa z oglenimi filtri na vhodu vode v objekt.
 • IZPIRANJE
  Izpiralni mehanski filtri so primerni za visoke pretoke in odstranjevanje mehanskih delcev na vstopu vode v objekt.
 • MIKROORGANIZMI
  Če so v vodi prisotni mikroorganizmi, govorimo o mikrobiološki onesnaženosti vode. Pod mikroorganizme štejemo bakterije, viruse in praživali. Vodo, ki je mikrobiološko onesnažena je potrebno prekuhavati, da se uničijo vsi prisotni mikroorganizmi in da jo nato lahko zaužijemo.
 • MEHANSKI FILTRIRNI SISTEMI
  Mehanski vodni filtri so visoko pretočni sistemi namenjeni filtraciji mehanskih v vodi netopnih delcev. Omogočajo nam regulacijo vhodnega in izhodnega pritiska vode v vodovodnem sistemu kot tudi avtomatsko samoizpiranje nečistoč, ki se nakopičijo v filtrirnem sistemu. Montaža se izvaja na vhodu v objekt.
 • VISOKO PRETOČNI FILTRIRNI SISTEMI
  CINTROPUR filtri delujejo na principu vrtinčenja vode, zaradi centrifugalne sile se filtrirani delci usedajo, površina filtrirne vreče pa se ne maši kot pri običajnih filtrih. Zaradi tega imajo filtrirne vreče zelo dolgo življenjsko dobo, filter pa vam zagotavlja stalen pretok tudi ob večjih pretokih. Filtri so izdelani iz materialov, odpornih na rjavenje in korozijo ter so primerni za uporabo z živili in pitno vodo.

Za lažjo montažo smo vam pripravili video po korakih.
Ogledate si ga lahko tukaj:

Poleg filtracijskega sistem vam nudimo tudi druge rešitve za vodo, kot so:
mehčanje vode,
UV dezinfekcijo vode,
– ultra filtracijo,
filtre za deževnico in
– filtre za zaščite ogrevalnih naprav.

Pri filtraciji vseh vrst tekočin je potrebno najprej ugotoviti, kaj želimo s filtri za vodo doseči oziroma moramo vedeti, kaj želimo iz tekočine odstraniti. Največkrat je za to potrebna kemijska analiza same tekočine, s čimer se ugotovi, ali gre za težave z bakterijami, majhnimi delci, paraziti ali čim drugim v tekočini. Tovrstni laboratorijski rezultati so nasploh v veliko pomoč pri definiranju vrste oziroma stopnje filtracije in določanju potrebnega optimalnega tekočinskega filtra.

Za zagotavljanje pitne vode se lahko uporablja več vrst filtracije. Nudimo ohišja za filtre za vodo in filtrirne vložke za hišno uporabo.

 • Filtrirne sisteme za vodno filtracijo
 • Ohišja vodnih filtrov
 • Pralne vodne filtre
 • Navite vodne filtre
 • Filtre za vodo iz nerjavnih materialov
 • Filtrirne vreče
 • Samočistilne filtre
 • Mehanske filtre za vodo
 • Vodne filtre z aktivnim ogljem
 • Aktivno oglje
 • Mehčalne filtre in komplete s polifosfati
 • Mehčalne naprave
 • Magnetne nevtralizatorje
 • UV dezinfekcijo

 

REVERZNA OSMOZA

Prav tako vam nudimo:

 • Celotno ponudbo filtrov za reverzno osmozo
 • Predfiltracijo, ki je potrebna pred reverzno osmozo; in sicer fini filtri do 1 mikron (največkrat je vgrajen 5 mikronski filter) in po potrebi filtre aktivnega oglja ter filter za deževnico pred zbiralnikom
 • Predpripravo vode, ki je odvisna od tega, kaj vsebuje voda, ki jo želimo speljati na reverzno osmozo
 • V primeru bakteriološke onesnaženosti se pred reverzno osmozo montira še UV dezinfektor (UV žarnica), ki uniči tudi bakterije. Pred UV žarnico pa je potrebno montirati 1 mikronski filter, ki preprečuje zasenčenje bakterij (tj. bakterije se ”skrijejo” za večje trde delce)

 

FILTRI ZA DEŽEVNICO – FILTRACIJA DEŽEVNICE

Deževnica je mehka voda in se od podtalnice oziroma vode iz vodovodnih sistemov razlikuje po tem, da vsebuje malo ali nič magnezijevih in kalcijevih spojin, ki določajo trdoto vode. Zato uporaba deževnice manj škoduje napravam, ki pri svojem delovanju uporabijo vodo, saj se v njih vodni kamen ne nalaga.

V gospodinjstvu lahko z deževnico nadomestimo tudi do 50 odstotkov vode, ki jo porabimo za vsakodnevne potrebe.
Deževnica se uporablja za splakovanje stranišč, pranje perila, morda celo za prhanje, kuhanje in pitje, manj pa, če se odločimo le za uporabo zunaj, za zalivanje trate, vrta, sadnega drevja, cvetja in grmovnic saj je primerna, ker ne vsebuje železa, mangana in drugih kovin.

Glede na namen je treba izbrati ustrezen način zbiranja in črpanja. Najbolj preprosto je pod žleb namestiti veliko plastično posodo, sodobni sistemi za uporabo deževnice v hiši pa vključujejo vso potrebno opremo za zbiranje, filtriranje in črpanje po hišni vodovodni napeljavi.

Deževnica nam je dana tako rekoč zastonj, potrebno jo je le prestreči in shraniti za kasnejšo uporabo.

Ker pa je vodo priporočljivo pred vstopom v objekt dodatno prečistiti imamo v ta namen pripravljene različne komplete:
– CINTROPUR DUO
– CINTROPUR TRIO
– CINTROPUR FILTER UV 2000
– CINTROPUR TRIO  UV 40W
– HYDRA RAINMASTER UV 25W
– HYDRA RAINMASTER UV 55W
– MEHANSKI TROJČEK 25W UV
– MEHANSKI TROJČEK 55W UV

V primeru nejasnosti glede nakupa, se posvetujte z našimi svetovalci.
Naši svetovalci vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri pravega modela za vaše potrebe.

 080 50 65 
info@bistravoda.si

 

BISTRA VODA, CELOVITE REŠITVE ZA VAŠ DOM