Filtracija vode

Kvalitetna čista voda je vse pomembnejša.

Ker so problemi s pripravo vode zelo različni, se filtriranja vode pri vsaki stranki lotimo individualno.

Voda za gospodinjsko ali gospodarsko rabo, mora biti pred končnimi porabniki ustrezno očiščena. Naloga filtrov z a vodo je zaščita pitne vode.
S postopkom filtracije torej očistimo vodo in iz nje odstranimo različne nečistoče, škodljive snovi in težke kovine. Prav tako se odstranijo neželeni tujki in snovi.

V manjših gospodinjskih sistemih, se v večini primerov uporabljajo kartušni filtri, ki ščitijo vodovodno inštalacijo in priključene elemente oz. naprave pred mehanskimi delci.

Naloga filtrov za vodo je zaščita pitne vode.
S postopkom filtracije torej očistimo vodo in iz nje odstranimo različne nečistoče, škodljive snovi in težke kovine. Prav tako se odstranijo neželeni tujki in snovi.

S kartušnimi filtri tako podaljšamo življenjsko dobo napeljavam v vašem domu.
Poleg tega lahko s kombinacijo filtrov odstranjujemo tudi mikroorganizme, vodni kamen in izboljšamo okus vode oziroma odstranimo klor. Ko se pojavijo zahteve za pitno vodo se lahko po kartušni filtraciji namesti tudi kompakten sistem za UV dezinfekcijo.

V naši spletni trgovini www.bistravoda.si, smo za vas pripravili bogato ponudbo različnih modelov filtrov za vse potrebe.
Glede na težavo, smo za vas pripravili ustrezne rešitve:

Trdi delci

Trde delce ter motnost vode lahko povzročajo močni padavinski nalivi, ko se voda premeša in se sedimenti dvignejo iz površine tal. Motnost najbolj učinkovito rešujemo s pomočjo mehanske filtracije. Mehanske filtre običajno vgrajujemo na vhodu vode v objekt.

Mulj in obarvanost vode

Ko je v vodi veliko trdnih delcev, lahko govorimo o motnosti vode. Zaradi neredne uporabe vode, večjih vodovodnih del, nalivov ter neurij se v vodovodnih sistemih nakopičijo mulj in nečistoče, kar posledično vpliva na obarvanost vode.

Klor

Težave s prevelikimi količinami klora v vodi se največkrat pojavljajo pri manjših vodovodnih sistemih, kjer se klor ne dozira proporcionalno. Težave s klorom v vodi najenostavneje rešimo z vgradnjo čistilnika za pitno vodo v kuhinji ali pa z oglenimi filtri na vhodu vode v objekt.

Izpiranje

Izpiralni mehanski filtri so primerni za visoke pretoke in odstranjevanje mehanskih delcev na vstopu vode v objekt.

Za lažjo montažo smo vam pripravili video po korakih.