Splošno

Mehčalne naprave: ključ do zdravja

Preverimo kako mehčanje vode, povečuje vaše dobro počutje in kako lahko z uporabo mehčalnih naprav prihranite denar

Ali ste se kdaj spraševali, kako bi lahko izboljšali kakovost vode v svojem domu?
Mehčanje vode je rešitev, ki lahko prinese številne koristi tako za vas kot za vaš dom.
Ta postopek, ki odstranjuje trde ionske minerale, kot sta kalcij in magnezij, iz vode, ima številne prednosti, naštete v nadaljevanju.

Boljša kakovost vode za
osebno nego:

Mehčanje vode lahko pozitivno vpliva tudi na vašo kožo in lase!

Boljše izpiranje: Mehčana voda se lažje izpira iz kože in las, kar pomaga odstraniti ostanke mila in šampona.
Manj suhe kože: Mehka voda ohranja naravno vlažnost kože, kar zmanjšuje suhost in srbečico.
Sijajni lasje: Izpiranje las v mehki vodi lahko prispeva k njihovemu sijaju in bolj zdravemu izgledu.
Manj težav z lasiščem: Za nekatere ljudi trda voda lahko povzroča draženje lasišča, medtem ko mehčanje vode lahko pomaga pri zmanjšanju teh težav.

Z mehčanjem vode tako ne samo izboljšate kakovost vode v svojem domu, ampak tudi prispevate k svojemu zdravju, udobju in prihranku denarja.
Video zapis – montaža mehčalne naprave / predfiltracije

Sol je ključna sestavina pri delovanju ionskih izmenjevalnih mehčalnih naprav. Mehčalne naprave uporabljajo sol za regeneracijo ionskih izmenjevalnih smol, ki odstranjujejo trdne minerale iz vode. Torej, sol omogoča, da mehčalna naprava ohranja svojo učinkovitost in zagotavlja mehko vodo.

Pomembno je uporabljati visokokakovostno sol, ki ne vsebuje nečistoč ali dodatkov, saj lahko ti vplivajo na delovanje mehčalne naprave in na kakovost mehčane vode. Priporočljivo je uporabljati posebno sol za mehčanje vode, ki je običajno na voljo v obliki solnih tablet ali solnih kristalov.

Glede na velikost in zmogljivost mehčalne naprave ter stopnjo trdote vode v vašem območju se lahko frekvenca menjave soli razlikuje. Splošno pravilo je, da je treba dodati sol, ko je nivo v solni posodi nizek, vendar ne dovolj nizek, da bi smola v mehčalni napravi ostala suha.

Priporočljivo je, da redno preverjate nivo soli v solni posodi in ga po potrebi dopolnite. To lahko pomeni, da sol dodajate vsakih nekaj tednov ali pa vsakih nekaj mesecev, odvisno od porabe vode in kapacitete vaše mehčalne naprave.

Poleg tega je treba mehčalno napravo redno vzdrževati in preverjati, da zagotovite njeno učinkovito delovanje. To vključuje pregledovanje in čiščenje notranjih delov ter spremljanje nivoja soli in potrebo po regeneraciji smol. Natančna navodila za vzdrževanje in menjavo soli lahko najdete v navodilih za uporabo vaše mehčalne naprave.

Tabletirana sol

★★★★

4.2(1,079 reviews)

17.20 EUR

25 KG

Za mehčanje vode in regeneracijo ionskih izmenjevalcev, tako za uporabo v domačem pomivalnem stroju, kakor tudi gostinskih.

 • Filtrirana voda.
  Preprečevanje nastankavodnega kamna.
  Zaščita ogrevalnih enot.

Za mehčanje vode in regeneracijo ionskih izmenjevalcev, tako za uporabo v domačem pomivalnem stroju, kakor tudi gostinskih.

Montaža predfiltracije pred mehčalno napravo je ključnega pomena za zagotavljanje optimalnega delovanja in dolge življenjske dobe mehčalnega sistema ter za zagotavljanje visoke kakovosti mehčane vode v vašem domu.

  * Za namen obveščanja z e-pošto hranimo vaš elektronski naslov in ime. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Še več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov.

  Želite biti obveščeni o naših novostih in promocijah?

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja